Referenssit

Ilmesuunnittelu

Ilmesuunnittelu voi sisältää esimerkiksi logon suunnittelun, värimaailman, kuvamaailman ja muut mahdolliset graafiset elementit. Oman ilmeen voi suunnitella yritykselle, tapahtumalle tai vaikka kampanjalle.

Suunnittelu räätälöidään aina asiakkaan tarpeiden mukaan.

Riversoft ja Jojoba

Riversoft on seinäjokelainen ohjelmistoyritys. Jojoba on Riversoftin kehittämä ohjelmisto, joka on suunnattu erityisesti rakennus- ja siivousalan yrityksille. Jojoballa voidaan hoitaa esimerkiksi yrityksen kirjanpito, työaikaseuranta, varastonhallinta ja inventaario.
Suunnittelin Riversoftille ja Jojoballe logon, ilmeen ja nettisivujen visuaalisen ilmeen. Nettisivujen teknisestä toteutuksesta vastasi Inuit Oy

Logot

Logot suunnittelen aina yksilöllisesti kuvaamaan asiakkaan yrityksen identiteettiä. Ennen suunnittelun aloittamista pidetään palaveri, jossa käydään keskustellaan yritystoiminnastasi ja sen ydinviestistä.

Palaverissa sovittujen asioiden pohjalta alan suunnitella logoasi. Saat logosta aina muutaman (3-5 kpl) erilaisen version, joista voit valita itseäsi lähinnä miellyttävän. Tämä jälkeen valitsemasi logo hiotaan valmiiksi.

Logosta teen aina pari eri versiota, jotta se sopii varmasti käytettäväksi eri tilanteissa; printissä, somessa ja netissä. Lisäksi teen logosta värillisen version sekä valkoisen värillisellä pohjalla. Kun työ on valmis, saat logotiedostot käyttöösi, sekä laatimani graafisen ohjeiston, josta löytyy muun muassa logon käyttöohjeet sekä värimääritykset,

Markkinointi-materiaalit

Markkinointimateriaalit

Erilaisten markkinointimateriaalien suunnittelu on varsinainen leipälajini. Vuosien varrella olen suunnitellut melko massiivisen määrän esimerkiksi lehtimainoksia, esitteitä, julisteita, myymälöiden esillepanomateriaaleja, messumateriaaleja, nettibannereita, somemainoksia, rollupeja… you name it. Tässä muutamia paloja töistäni. 

Markkinointimateriaalit suunittelen olemassa olevan ilmeen pohjalta. Saat valmiit materiaalit aina painovalmiina. Halutessasi autan sinua myös painon valinnassa. Markkinointimateriaaleja varten on hyvä saada kuvat valmiina. Jos sinulla ei ole niitä, voin etsiä tarpeisiisi soveltuvat valokuvat kuvapankeista, tai voit kääntyä ammattitaitoisen valokuvaajan puoleen. 
Huomaathan, että sisällöntuotanto ei kuulu palveluihini. Tekstit voit kirjoittaa joko itse, tai pyytää apua copywriterilta.

Verkkosivut

Verkkosivujen suunnittelussa minulla on yhteistyökumppanina Inuit Oy:n Antti, joka vastaa sivujen teknisestä toteutuksesta ja tarvittaessa sisällöntuotannosta minun huolehtiessa visuaalisesta ilmeestä.

Taittotyöt

Taittaminen on aina ollut suuri intohimoni. Taittamisella tarkoitetaan sitä, että julkaisun tekstit ja kuvat asetellaan niin, että kokonaisuus on tyylikkään näköinen ja mahdollisimman helppo ja miellyttävä lukea.

Taittamiseen kuuluu esimerkiksi julkaisun ulkoasun ja tekstityylien suunnittelu, kuvien käsittely, mahdollisten kuvitusten ja infografiikoiden teko sekä näiden sijoittelu julkaisuun sopivassa suhteessa toisiinsa.

Yleensä taittamisella viitataan lehtien, kirjojen, esitteiden, katalogien tai vuoskertomusten taittamiseen.

Kuvitukset ja infografiikat

Kuvitus on sisältöä visuaalisesti tukeva kuva. Uniikki, laadukkaasti tehty kuvitus kuvapankkikuvien sijaan nostaa hetkessä koko julkaisun arvoa. Kuvitusten suosio onkin ollut viime vuosina ilahduttavasti nousussa.

Kuvitusta suunniteltaessa on tärkeää tietää sen käyttötarkoitus ja toivottu tyyli. Kuvitukset voi toteuttaa joko käsin tai ammattityöhön tarkoitetuilla tietokoneohjelmlla.

Kuvitus voi olla esimerkiksi kirjan kuvitus, informaatiokuvitus (esimerkiksi kartta, ikoni, aikajana, mind map…), taustakuva esimerkiksi nettisivuille tai sisältöä koristava vinjetti.